Asennus

Lämmityksen ohjauksen asentaminen

Sähkönkulutuksen seranta

Ohjaus menetelmät

Ohjaus­muotoja ovat gpio-, ir- ja rf-ohjaus sekä oma ohjelman suoritus. Näillä voidaan ohjata lämmitystä suoraan tai kontaktorin kautta. Raspberry Pi voidaan kytkeä verkkoon langallisesti tai langattomasti. Huomaamaton järjestelmä voidaan asentaa esimerkiksi sähkö­kaappiin.

Lämpötilan seuranta langattomalla lämpötila-anturilla etänä

Mittaustiedot

Tarkat mittaukset lämpö­tiloista, io-tuloista sekä impulssi-tuloista mahdollistavat lämmitys­ongelmien, kuten ylilämmityksen, havaitsemisen. Impulsseilla voidaan mitata esimerkiksi energian- tai veden­kulutusta. Lisäksi mittauksia voidaan tuoda myös muista järjestelmistä.

Pörssisähköohjaus termostaateilla

Termostaatit

Kiinteistön omat tai sivuston älykkäät termostaatit hoitavat lämpötilan säädön eikä kalliita huone­kohtaisia ohjaus­yksiköitä tarvita. Järjestelmän asennus on helppo aloittaa esimerkiksi lämmin­vesi­varaajasta. Ohjausten ja mittausten kytkeminen jälkeen­päin on helppoa.

Fissio.fi mökin lämmityksen ohjaus pörssisähköllä

Ohjaus

Kohteen eri kuormien lämmityksen ohjaus esitetään sivustolla selkeästi. Älykäs ohjaus­algoritmi huolehtii pörssisähkö­ohjauksessa taloudellisuuden sekä käyttö­mukavuuden. Ohjaus on täysin muokattavissa.

Fissio.fi lämmityksen ohjauksen seuranta

Mittaustiedot

Asennuksen jälkeen ohjausta pystytään optimoimaan kattavien mittaus­tietojen avulla entistä tehokaammaksi. Minuutti tason lämpötila-, io- sekä kulutus­tiedot tuovat ymmärrystä lämmityksen käyttäytymisestä ohjaukseen.

Fissio.fi lämmityksen ohjauksen ohjeet

Ohjeet

Lämmityksen ohjauksen käyttöön­otto on helppoa selkeiden ohjeiden ja valmiin ohjelman ansiosta. Tarvittaessa sivuston keskustelu­palstalta saa kokemuksia niin pörssisähkö­ohjauksesta kuin tukea asennukseenkin.

Harrastus

Tee ohjauksesta ajanviete

Tutustu lisää rekisteröityneenä
Lämmityksen ohjaus asennuskuvat

Asennuskuvat

Sivuston asennus­kuvat tekevät lämmityksen ohjauksen käyttöön­otosta helppoa. Lämmin­vesi­varaajan kytkemisestä pörssisähkö­ohjaukseen on vaivatonta jatkaa harrastusta koko kodin lämmityksen ohjaukseen.

Lämmityksen ohjaus kontaktoreilla releiden kautta

Toteutus

Raspberry Pi:n gpio lähdöt antavat 3,3 voltin ohjaus­jännitteen. Signaaleilla voidaan ohjata lämmitystä releiden kautta, kuten lämmin­vesi­varaajan kontaktoria tai sähkö­auton latausta. Valmiit osa­luettelot nopeuttavat asennusta.

Raspberry Pi pörssisähköohjaus

Kohti tuntematonta

Raspberry Pi:hin ei tarvitse olla aikaisemmin tutustunut, eikä elektroniikasta tai ohjelmoinnista edellytetä aiempaa kokemusta. Sivusto tarjoaa selkeät ohjeet lämmityksen ohjauksen käyttöön­ottoon.

Kokemuksia

Löytyy sivuston keskustelupalstalla

Rekisteröidy Lue lisää edelläkävijyydestä

Löydät meidät myös somesta
Facebook - Google - Twitter